Sportfiske

Sverige är ett fiskeland. Vi har över 100 000 sjöar som är över en hektar och har Östersjön vid kusten. Det är inte konstigt att vi arrangerar en hel del fisketävlingar och sportfiske är ett hett intresse för tusentals. 

Fiske är ett av de största fritidsintresserna i Sverige. Förra året räknade man med att över 2 miljoner fiskade aktivt och industrin är värd över en miljard kronor. Onlinebutiker som Jakto har en stabil kundkrets som handlar. Intresset ärvs sedan till barnen, vilket betyder att de också blir fiskekonsumenter när de blir äldre. 

För att delta och hitta information om sportfiske kan du vända dig till sajten Sportfiskarna, de uppdaterar sin sajt angående tävlingar och fiskebeståndet. Den här sommaren har mycket fokus legat på värmen och torkan. De uppmanar sportfiskare och fritidsfiskare att vara mer försiktig och gärna kroka av fisken under vatten om du tänker återsätta dem. Det är också viktigt att följa eldningaförbudet som vara varsam med vattenanvädningen. 

I Sverige arrangeras det många fisketävlingar och det går att tävla året om. Under sommaren är Pike Challange en höjdpunkt medan vintern handlar om att dra upp den största fisken från under isen. Det anordnas flera svenska mästerskap i olika fiskevarianter: mete, fluga, pimpling och trolling samt SM-tävlingar fokuserade på olika fiskarter. 

Tävlingar finns i hela Sverige, om du är intresserad att delta behöver du bara kolla i ditt eget län och se vad som står näst på tur. Det kan vara en SM-tävling eller ett lokalt arrangemang. Om du aldrig tävlat tidigare är det bra att kontakta arrangörerna för att få veta mer om vilken utrustning du behöver använda samt vilka regler som gäller. 


Välkommen

Välkommen till Sportlobbyn. Här kommer det som du kanske redan förstår att skrivas om sport men även om spel som kan vara av intresse. Vi, Kenneth och Erik är två sport- och speltokiga killar som ser till att det kommer att finnas läsvärda artiklar på denna sajt.

Facebook

Senaste Nytt