För dig som är hockeymålvakt

Inom ishockey är målvakten en viktig spelare, utan målvakt skulle det närmare bestämt vara enkelt för motståndaren att sätta in mål. För att det skall vara tryggt att vara målvakt, behöver du rätt utrustning.

Skridskor

Eftersom skridskorna sitter på foten en lång tid under träningen eller tävlingen bör den ge dig stöd och stabilitet för vristen och vara bekväma på foten. Attackvinkeln och energiöverföringen är saker du bör fokusera på då du skaffat skridskor.

Målvaktsklubba

Det är bra att målvaktsklubban är lätt, den bör därtill ha balans och bra punkthantering. Det är också viktigt att du får ett bra grepp om klubban.

Plockhandske

Plockhandsken bör ha en bra fång och stängningsteknik och ha en bra täckningsförmåga. Därtill bör den även skydda målvaktens hand fram och bakifrån. Detsamma gäller för stöt.

Hjälm

Hjälmen bör inte enbart skydda huvudet utan även nacken och halsen. Ett galler är ett måste för hjälmen, så den också skyddar ansiktet, men tillika bör du ändå kunna se bra.

Skyddsutrustning

Du behöver en målvaktskombination för att skydda överkroppen och målvaktsbenskydd för dina ben. Därtill behöver du också målvaktsbyxa som är bekväma och flexibla. Utvecklingen inom skyddsutrustning går hela tiden framåt.

Du kan skaffa dig det du behöver på nätet.


Välkommen

Välkommen till Sportlobbyn. Här kommer det som du kanske redan förstår att skrivas om sport men även om spel som kan vara av intresse. Vi, Kenneth och Erik är två sport- och speltokiga killar som ser till att det kommer att finnas läsvärda artiklar på denna sajt.

Facebook

Senaste Nytt