Fantasysporter

Fantasysporter är något som ursprungligen kommer från USA, där det är ett otroligt stort fenomen. Det går mer eller mindre ut på att sätta ihop sitt eget lag av professionella spelare och sedan får man poäng när dessa spelar sina ordinarie matcher.

Naturligtvis finns det regler att följa så man kan bara inte välja ut de bästa spelarna i världen och tjäna poäng så det står härliga till. Man brukar tala om fantasyligor när det kommer till detta spel och det är mer eller mindre någon eller några som valt att sätta upp en liga för spelare att tävla mot varandra vem som kan sätt upp det bästa laget. Dessa kan anordnas av privatpersoner bara för skojs skull eller av företag i syftet att bedriva spel för pengar. Mer om detta kan man läsa om hos Fantasy SportsBetting.

För att skapa ett lag måste man välja ut spelare i alla olika positioner. Man kan till exempel inte välja bara anfallare eller fem målvakter. Meningen är att sätt ihop ett riktigt lag och låtsas som att de spelar i ett och samma lag. Varje spelare har en kostnad och ju bättre de anses vara desto dyrare är de. Eftersom man bara har ett viss antal poäng att spendera på uppsättningen av laget gäller det att formulera en strategi. Vill man då plocka en riktigt bra spelare kommer man att behöva ta lite sämre spelare på några andra positioner för att laget inte ska bli för dyrt.

När det sedan spelas en match kommer man ha chansen att tjäna poäng på de spelare man valt ut. Normalt sett får en spelare 1 poäng bara för att den är med i matchen, även om de blir skadad eller blir utbytt senare. Andra poäng man kan få inkluderar mål, räddning av mål, assists och liknande.


Välkommen

Välkommen till Sportlobbyn. Här kommer det som du kanske redan förstår att skrivas om sport men även om spel som kan vara av intresse. Vi, Kenneth och Erik är två sport- och speltokiga killar som ser till att det kommer att finnas läsvärda artiklar på denna sajt.

Facebook

Senaste Nytt